Fraude met onderschepte facturen

Het is een bekend fenomeen. Onlangs verscheen onderstaand artikel in de krant:

Gerecht onderzoekt fraude met onderschepte facturen

Dergelijke manipulaties zijn helaas realiteit. En uiteraard zijn elektronische facturen daartegen gewapend. Met name de “echte” elektronische factuur die CloudFact voor u maakt, is volgens de laatste standaarden beveiligd tegen dergelijke fraude. Uiteraard is het mogelijk om ook een elektronisch bestand (dus ook een elektronische factuur) te manipuleren, maar dat zorgt er altijd voor dat de elektronische factuur ongeldig wordt en bijgevolg niet meer kan ingelezen worden.

Zie het als een soort van plofkoffer die gebruikt wordt bij geldtransport. Ja, zo’n koffer kan uiteraard nog gestolen worden, maar de inhoud wordt onklaar gemaakt bij de minste manipulatie.