U hebt een UBL factuur ontvangen? Wat nu?

Dus u hebt een UBL factuur ontvangen? En u vraagt zich af wat ermee aan te vangen?

Vooreerst, welkom in het tijdperk van de elektronische facturatie. Uw leverancier is alvast aan de slag gegaan met een facturatiepakket zoals CloudFact om elektronische facturen te maken volgens de UBL standaard.
Zo’n UBL factuur is gebaseerd op een internationale standaard in elektronische facturatie en voldoet dus aan alle regels. Meer nog, de kans is zeer groot dat uw boekhoudsoftware dit UBL bestand kan inlezen waardoor uw boekhouding op slag heel wat minder manuele handelingen vereist.
U hebt allicht 2 bestanden ontvangen: een PDF bestand en een UBL bestand. Het pdf bestand is door de meeste computers leesbaar met software zoals Adobe Reader. Echter het UBL bestand is spek voor de bek van uw boekhouder of de boekhoudsoftware waarmee uw bedrijfsboekhouding wordt gevoerd.
Zo goed als alle Belgische boekhoudpakketten kunnen reeds overweg met UBL en zijn dus in staat om dit UBL bestand rechtstreeks in te lezen als aankoopfactuur of verkoopfactuur.
Als verkoopfactuur dus ook? Jazeker, ook u kunt eenvoudig aan de slag met deze vorm van elektronische facturatie. U kunt bijvoorbeeld alvast een maand gratisaan de slag met CloudFact. Slechts enkele minuten na de registratie bent u al aan de slag en heeft u uw eerste echte elektronische facturen gemaakt. Ervaar het zelf. Elektronische facturatie is nooit zo eenvoudig geweest!